För att stärka företag och individer inom bland annat industri erbjuder nu Trygghetsfonden TSL kostnadsfria utbildningar och valideringar. Ansökan har öppet fram till oktober 2022.​

 

 

Läs mer om projektet ”Kompetens för konkurrenskraft” här. 

 

YrkesAkademin stöttar hela vägen – från ansökan till genomförd utbildning. Vi validerar och utbildar mot följande kompetensbevis: ​

 

  • Industriteknik BAS – säkerställer generell och grundläggande kompetens för att arbeta inom industriell produktion och lägger en god grund för fortsatt yrkesutveckling.​

 

 

  • CNC Teknik2017 Grönt certifikat – säkerställer yrkesspecifik kompetens för CNC-operatörer i den skärande bearbetningsbranschen för att självständigt och kvalitetssäkrat arbeta med maskiner, verktyg och utrustning.

 

  • Validering Gjuteri (teori) – säkerställer att gjuterioperatörer inom svensk gjuteriindustri har den grundkompetens som krävs för konkurrenskraftig produktion.

 

Du kan också välja någon av dessa utbildningar: 

 

  • PLC Introduktionskurs – få grundläggande förståelse om funktionen hos PLC-system samt hur dessa kan programmeras och felsökas.

 

  • PLC Fortsättningskurs – fördjupa dina kunskaper om hur maskiner med PLC-system fungerar och hur dessa samordnas med andra delar i en automatiserad funktion eller i ett system.

 

  • Säkra lyft – en utbildning för kranförare, lastkopplare och signalmän för att få använda lyftanordningar och lyftredskap.

 

 

Vill ni veta mer om projektet och skicka in en ansökan? Vi hjälper er gärna! Kontakta Dragan Urosevic på dragan.urosevic@ya.se eller 072-19 03 417.